Predstavljen projekt Putevima EU u sklopu predstavljanja programa Europa za građane u Osijeku

U utorak, 8. studenog 2016. u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH u suradnji sa Informacijskim centrom Europe Direct Osijek održano je predstavljanje programa Europa za građane 2014-2020.
U uvodnom dijelu programa sudionicima se pozdravnim riječima obratio župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić.
Program Europa za građane predstavili su predstavnici Ureda za udruge Vlade RH, Luka Margan i Ljiljana Breulj Štimac. Sudionicima su pružene informacije o ciljevima, prioritetima i strukturi Programa, načinu prijave projektnih prijedloga i rokovima za prijavu na natječaje u sklopu ovog Programa, kao i primjerima odobrenih projekata.
Predstavljeni su i primjeri projekata iz Osječko-baranjske županije kojima su u 2016. godini odobrena bespovratna sredstva.
Projekt “PUTEVIMA EU”  koji je odobren u sklopu Mjere 2.2. Umrežavanje gradova predstavila je Jelena Eklemović iz Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut lokalne razvojne agencije d.o.o. Nositelj projekta je Općina Erdut, a partneri su: Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Opština Sremski Karlovci i Udruženje Dunav 1245 iz Srbije, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto iz Slovenije, Opština Danilovgrad iz Crne Gore i Grad Doboj iz Bosne i Hercegovine.
Projekt „Promoviranje podrške integraciji izbjeglica kroz uključivanje mladih: Konvencija iz 1951. godine i današnje izbjeglice“ predstavila je Helga Špadina s Pravnog fakulteta u Osijeku. Projekt je odobren u sklopu Cjeline 1. Europsko sjećanje. Nositelj projekta je Pravni fakultet Sveučilišta Mykolas Romeris iz Litve, a partneri su NVO Udruženje lokalnih samouprava i Litvansko vijeće mladih iz Litve, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Pravni fakultet u Osijeku, Volonterski centar Osijek i Svjetski savez mladih Hrvatska iz Hrvatske, Zaklada za pristup zaštiti prava iz Bugarske, Pravni fakultet Sveučilišta u Pečuhu i NVO Sopianae Kulturális Egyesület iz Mađarske, Sveučilište Catania i NVO The Associazione AccoglieRete per la Tutela dei MSNA iz Italije, te Sveučilište London South Bank iz Velike Britanije.