Predstavnici opštine Sremski Karlovci u Dunavu 1245

Projekat “Putevima EU” je ponovo okupio predstavnike opštine Sremski Karlovci i udruženja Dunav 1245, ovog puta u prostorijama Udruženja.
To je bila prilika da u uvodnom delu sastanka, domaćini prikažu svoje dosadašnje delovanje predstavnicima lokalne vlasti u svetlu nedavno proslavljene prve godišnjice rada.
Svrha sastanka je bila da se detaljno razmotre koraci na zajedničkom poslu pripreme trodnevnog događaja u Sremskim Karlovcima, planiranog za period 9.-11. decembar 2016.
Detaljno su razmotrena sva 3 dana planirana agendom i uloge partnera, opštinske uprave i udruženja Dunav 1245 na realizaciji ovog događaja.
Zajednički stav partnera je da je potrebno sve uraditi da bismo bili dobri domaćini našim gostima iz zemalja iz regiona, kao i građanima Sremskih Karlovaca.
Sastanak je održan u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, a pored projekta “Putevima EU”, razmenjene su i informacije o projektu “Digitalni turizam-više od stvarnosti” koji je podnet u okviru transnacionalnog programa ADRION, gde su opštinska uprava i Dunav 1245 takođe partneri, a čija ukupna vrednost na nivou 3 zemlje i 8 partnera iznosi 1,74 miliona evr